Svensk matkultur
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Har du ungefär en månad på dig? Då får du två förslag på snaps som behöver vila ett tag, Vinbärssnaps och Nyponsnaps. Har du av olika anledningar inte möjlighet att göra snapsen redan nu, är det inga problem, längre fram ger vi förslag på snaps som inte behöver mer än ett par timmar till en vecka för att bli färdig.
Vinbärssnaps
Fyll en flaska till hälften med rensade röda vinbär. Lägg i svarta vinbär så att flaskan blir full till 3/4. Fyll flaskan med valfritt okryddat brännvin. Låt stå minst tre veckor. Sila och häll brännvinet på en vacker glasflaska.
Nyponsnaps
Fyll en glasburk med torkade nypon (finns i hälsokostaffärer). Häll på brännvin så att det täcker. Låt stå i 1 månad. Sila. Filtrera eventuellt. Späd med brännvin efter smak.
I kokboken under ”dryck” finner fler snapsrecept!
Maria Dahlquist
2000-07-05
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Det blir allt mer vanligt att konsumenter väljer att handla mat online istället för att ta sig till traditionella matbutiker, faktum är att mathandeln…
Handla mat är något vi alla måste göra, vare sig vi vill eller inte. Därför är det fördelaktigt att man gör allt man kan…
Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…
Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Tävlingen har som syfte att bidra till kvalitetsutveckling och att vägleda konsumenten om vad som är…
Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…