Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Recept
(4 personer)
4 tournedos (á 150 g)
Salt och peppar
Stektermometer
Receptet är tänkt att beskriva hur man kan förbereda köttet inför en middag man kan förbereda det flera timmar (eller dagen före) före middagen. Fördelen med detta är att man slipper stå i stekos när gästerna har kommit. En annan fördel är att man inte behöver känna sig stressad, man kan låta tillagningen ta lite längre tid på sig, vilket ger ett bättre resultat.
Förberedelser
Torka av köttbitarna med hushållspapper eller en kökshandduk, salta och peppra köttet samt stek det runt om på hög temperatur. Köttet skall inte stekas färdigt, så fort en sida har fått stekyta är det dags att steka nästa sida. Kyl snabbt ner köttet genom att lägga det i en plastpåse och lägga in den i kylen.
Strax innan middagen
Tag fram köttet någon timme innan tillagning så att det blir rumstempererat och sätt ugnen på 150 grader, lägg upp köttet på en plåt och stick in termometern i en av köttbitarna. Sätt termometern på 55 grader och sätt in köttet ca 20 minuter innan det skall serveras. När köttets innertemperatur är 55 grader har man ?det perfekta köttet?, det är saftigt och mört.
Magnus Foss
2004-05-12
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…