Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Nu är det äntligen glöggtider! För oss icke-kaffedrickare är nog glöggen extra efterlängtad. Att göra sin egen är inte svårt och den smakar alltid extra gott! Här bjuder vi på ett recept på vit glögg!
Vit glögg
Cirka 1 liter
1 fl torrt, vitt vin
1 1/2-2 dl vit baksirap
2 bitar pomeransskal
1 bit torkad ingefära
2 bitar hel kanel
8 kryddnejlikor
10 cl gin (kan uteslutas)
Värm vinet fingervarmt. Häll i sirapen och kryddorna. Låt stå svalti 1 dygn. Sila bort kryddorna och tillsätt eventuellt gin. Värm den före servering.
Maria Dahlquist
2004-11-26
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…