Egen glögg

Nu är det äntligen glöggtider! För oss icke-kaffedrickare är nog glöggen extra efterlängtad. Att göra sin egen är inte svårt och den smakar alltid extra gott! Här bjuder vi på ett recept på vit glögg!


Vit glögg

Cirka 1 liter
1 fl torrt, vitt vin
1 1/2-2 dl vit baksirap
2 bitar pomeransskal
1 bit torkad ingefära
2 bitar hel kanel
8 kryddnejlikor
10 cl gin (kan uteslutas)

Värm vinet fingervarmt. Häll i sirapen och kryddorna. Låt stå svalti 1 dygn. Sila bort kryddorna och tillsätt eventuellt gin. Värm den före servering.

Maria Dahlquist
2004-11-26

Mer inspiration

vinkaraff

Tävla om en vinkaraff på 2 liter

För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr