Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna ha lättlagad men god mat hemma till lunchen på terassen, i trädgården eller på balkongen.
Mangosallad
2 personer
1 mango – väl mogen
1 avocado
1 stor tomat
1 liten rödlök
olivolja
balsamvinäger
salt och peppar
sallad t ex rucola
ev citron- eller apelsinjuice
Skär mango, avocado och tomater i bitar. Skiva löken tunt. Blanda och häll på olivolja, vinäger, salt och peppar. Lägg upp på en bädd av sallad. Om du vill kan du pressa lite citron eller apelsin över.
Ljummen kycklingssallad
4-6 pers
200 gr pastasnäckor
800 gr kycklingfilé
200 gr champinjoner
1 msk smör
1-2 pkt bacon
1 knippe rädisor
1 st rödlök
200 gr sockerärtor
1 kruka ruccolasallad
1 ask machésallad
Dressing: 2 msk balsamicovinäger
1 tsk fransk senap
1 kyfta vitlök
1 krm salt
4 msk olivolja
1 msk vatten
Koka pastasnäckorna mjuka i rikligt saltat vatten. Stek kycklingfiléerna och skär dem i skivor. Stek champinjonerna, knaperstek baconet, gärna i ugnen så blir det inte så mycket os. Skiva rädisorna, skär sallad och finhacka löken. Koka vatten och lägg i sockerärtorna i 1 min. Fördela den varma pastan på tallrikar. Lägg på ljummen kyckling, champinjoner och baconet. Strö över rädisor, lök och sockerärtor, stick ner sallad här och var. Blanda dressing och häll över. Servera med härligt bondbröd.
Maria Dahlquist
2001-06-25
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…