Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Den kalla, spanska soppan är verkligen svalkande en varm sommardag. Servera i glas eller på tallrik med nystekta krutonger!
Gazpacho med chili och lime.
4 portioner
1 kilo tomater
1-2 spansk peppar
1 grön gurka
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
3-4 msk olivolja
saften av 2-3 lime
2 tsk salt
vatten
torrt vitt vin
Garnering:
finhackad paprika
Lägg ner tomaterna i kokande vatten tills skalet spricker. Skala dem. Skrapa bort kärnorna ur pepparfrukterna. Lägg alla ingredienserna, utom vatten och vin, i en matberedare. Kör tills alltsammans är finfördelat. Späd soppan med lika delar vatten och vin, till önskad tjocklek. Servera soppan iskall med finhackad paprika som garnering.
Smala gurkgazpachon
4 port
2 gurkor
saften av 1 1/2 citron
1 msk koncentrerad grönsaksfond
1 msk vitt vin (kan uteslutas)
12 vitlöksklyftor
salt och peppar.
Börja med att köra gurkorna i en mixer eller matberedare. Tillsätt citronsaften, grönsaksfonden och det eventuella vita vinet samt vitlöken i bitar, litet i taget. Smaka av med salt och peppar.
Maria D
2004-07-23
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…