Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Egen smaksatt färskost passar bra i sommarvärmen. Gott med bara lite bröd till men också på sommarbuffén och liknande. Det är enkelt att göra genom att utgå ifrån filmjölk.
Häll 1 liter 3 %-filmjölk i en kastrull och värm tills den är ljummig, 37 grader. Häll filen genom ett kaffefilter och låt rinna av i kylen under natten så att den blir ganska fast i konsistensen. Nu har du grunden till olika hemgjorda färskostar.
Förslag på olika smaksättningar:
-Vitlöksost: Pressa ner 2 pressade vitlöksklyftor i ostmassan. Salta och peppra.
-Örtost: Finhacka 3-5 msk färska örter och blanda ner 2/3 i ostmassan. Salta och peppra. Forma till en boll och rulla sedan i resterande örthack.
-Chili- och Tomatost: Hacka någon cm av en färsk chilipeppar (OBS! Stark) och blanda den samt 1-2 tsk tomatpuré i ostmassan.
-Valnötsost: Hacka 75 g valnötter och blanda i ostmassan. Salta och peppra.
-Ost till fruktdessert: Blanda 1 tsk vaniljsocker och ev några droppar citronsaft i ostmassan.
Ostarna håller sig inpackade i plastfilm i kylen minst någon vecka. Dock lite beroende av hur länge de står framme på bordet varje gång….
Margareta Schildt-Landgren
2001-06-28
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…