Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Grappa är italiensk sprit som framställs av pressrester frånvinjäsningen som destilleras till grappa. I Frankrike kallar man grappa för Marc.
Efter destillering kan grappan lagras på fat eller smaksättas.Terrenos grappa har inte fatlagrats eller smaksatts utan är en elegant grappa med en ren doft av korint och fikon. Smaken är mild, ren och klar. Grappa förekommer i många olika kvaliteter, men är vanligtvis inte lagrad på fat och därför helt klar. Smaken är mycket karaktäristisk med ett tydligt vegetativt inslag. Grappa har en särskild vällukt, puzzetta, som är uppskattad av konsumenter över hela världen. Genom destillering med direkt eld eller med varmluftsdestillering kan man få en slutprodukt som innehåller mellan 40 till 55% alkoholhalt.
Grappasorter
Ramazzotti fiore vite – blandning av olika vindruvor från Veneto
Goccia pinot chardonnay – blandning av pinot och chardonnay druvor
Ramandolo – av vindruva verduzzo från Friuli
Williams con frutto – destillat av päron
Acquavite Uva – vindruva akvavit från Trentino
Stravecchia – lagrad gul grappa av olika vindruvor från Trentino
Maria Dahlquist
2004-10-24
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…