Guldet bara öser ner…

– Vi har tagit guld i det varma köket också! berättar Gert Klötzke, lagledare för det Svenska Kocklandslaget som i tisdags tog 3 guld i det kalla köket.
Första deltävlingen, det kalla köket, i OS i matlagning är avgjord och våra svenska kockar plockade hem 3 guld i den stenhårda konkurrensen.
– Det är första gången ett svenskt kocklandslag tar tre guld i det kalla köket. Det här är vi värda! Kl. 07.00 i går morse visade vi upp kalla köket för domare, då hade vi arbetat 35 timmar i ett sträck, berättar Gert Klötzke lagledare i det Svenska Kocklandslaget. Vårt tema för OS i kalla köket är Astrid Lindgrens sagofigurer och det blev fantastiskt fint, matkonst på högsta nivå, hela laget har gjort sitt absolut yttersta. Nu vilar vi en dag och laddar för sista deltävlingen, varma köket på onsdag och ser framemot prisutdelningen på torsdag. Just nu känns allt oerhört bra.
Ett trettiotal länder ställer upp i OS där ibland Sydafrika, Canada, Norge, USA, Tyskland, Schweiz, Australien, Egypten, Holland, Irland, Island, Israel, Japan, Malta, Luxemburg, Ryssland, Portugal, Singapore, Slovenien, Skottland, Österrike och Tjeckien. Sverige är en av favoriterna efter att de vann World Cup 1999.

Maria Dahlquist
2000-10-26

Mer inspiration

vinkaraff

Tävla om en vinkaraff på 2 liter

För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…

Sofia y Sebastiàn Rosé

Franskt rosé i klassisk stil

Sofia y Sebastián Rosé är en nyhet från södra Frankrike, området som satt standarden för ljusa, friska och matvänliga roséviner. Vinet är gjort i…