Italienskt årgångsvin för 99 kr
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
– Vi har tagit guld i det varma köket också! berättar Gert Klötzke, lagledare för det Svenska Kocklandslaget som i tisdags tog 3 guld i det kalla köket.
Första deltävlingen, det kalla köket, i OS i matlagning är avgjord och våra svenska kockar plockade hem 3 guld i den stenhårda konkurrensen.
– Det är första gången ett svenskt kocklandslag tar tre guld i det kalla köket. Det här är vi värda! Kl. 07.00 i går morse visade vi upp kalla köket för domare, då hade vi arbetat 35 timmar i ett sträck, berättar Gert Klötzke lagledare i det Svenska Kocklandslaget. Vårt tema för OS i kalla köket är Astrid Lindgrens sagofigurer och det blev fantastiskt fint, matkonst på högsta nivå, hela laget har gjort sitt absolut yttersta. Nu vilar vi en dag och laddar för sista deltävlingen, varma köket på onsdag och ser framemot prisutdelningen på torsdag. Just nu känns allt oerhört bra.
Ett trettiotal länder ställer upp i OS där ibland Sydafrika, Canada, Norge, USA, Tyskland, Schweiz, Australien, Egypten, Holland, Irland, Island, Israel, Japan, Malta, Luxemburg, Ryssland, Portugal, Singapore, Slovenien, Skottland, Österrike och Tjeckien. Sverige är en av favoriterna efter att de vann World Cup 1999.
Maria Dahlquist
2000-10-26
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…
Ljuvligt vårig vit sparris med smörig citronsås och salta och krispiga smulor av lufttorkad skinka låter väl gott till påsken? I glaset väljer vi…
Sofia y Sebastián Rosé är en nyhet från södra Frankrike, området som satt standarden för ljusa, friska och matvänliga roséviner. Vinet är gjort i…