Härliga, enkla sommarrätter!

Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna ha lättlagad men god mat hemma till lunchen på terassen, i trädgården eller på balkongen.

Kycklingfajitas
4 portioner
2 msk olja
1 rödlök, i klyftor
2 vitlöksklyftor, pressade
1 röd och 1 gul paprika, strimlade
ca 225 gr benfri kyckling, skuren i strimlor
8 vetetortillas
gräddfil
salsasås
finhackad schalottenlök

Värm oljan i en panna och stek löken, vitlöken och paprikan i 5 min. Tillsätt kyckling och låt allt steka i 6 minuter eller tills det är färdigt. Värm tortillabröden i ugnen och fyll dem sedan med gräddfil och salsa. Toppa med kycklingblandningen och lök och rulla eller vik ihop. Om man önskar lite mer sting i smaken, använd lite Mexikansk kryddblandning eller chillipulver på kycklingblandningen.

Pastasallad med chilimarinad
4 personer
Kokt pasta ca 400 gr
40 skalade räkor
1/2 zucchini
1 rödlök
Chilimarinad:
1 dl chilisås
1 msk soya
1/2 tsk olivolja
1 dl sötsur chilisås
1 tsk hackad paprika
2 tsk cayennepeppar
2 tsk svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk HP-sås

Blanda samman ingredienserna till chilimarinaden. Lägg räkor, skivad zucchini och rödlök i marinaden. Låt stå ett par timmar. Blanda såsen väl med pastan.

Maria Dahlquist
2001-06-11

Mer inspiration

Svensk matkultur

Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…

Matkassar med valbara recept

Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…

Världens superfrukt!

Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…