Helgens grillsås!

I kokboken under rubriken ”såser” finns gott om förslag på grillsåser!

Röd pesto
10 soltorkade tomater 15g
1 dl vatten
25 g färsk Parmesanost
1 hackad vitlöksklyfta
50 g skållad sötmandel
1 msk chilisås
1 kruka basilika
1 krm salt
1 dl olivolja

Lägg de torkade tomaterna i en kastrull och häll på 1 dl kokande vatten. Låt vattnet koka in, ta upp tomaterna och låt dem kallna. Finfördela tomaterna och osten i en matberedare, tillsätt vitlök, mandel, chili, basilikablad och salt och kör till en jämn massa. Tillsätt oljan droppvis.

Maria Dahlquist
200-08-19

Mer inspiration

vinkaraff

Tävla om en vinkaraff på 2 liter

För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr