Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
I kokboken under rubriken ”såser” finns gott om förslag på grillsåser!
Röd pesto
10 soltorkade tomater 15g
1 dl vatten
25 g färsk Parmesanost
1 hackad vitlöksklyfta
50 g skållad sötmandel
1 msk chilisås
1 kruka basilika
1 krm salt
1 dl olivolja
Lägg de torkade tomaterna i en kastrull och häll på 1 dl kokande vatten. Låt vattnet koka in, ta upp tomaterna och låt dem kallna. Finfördela tomaterna och osten i en matberedare, tillsätt vitlök, mandel, chili, basilikablad och salt och kör till en jämn massa. Tillsätt oljan droppvis.
Maria Dahlquist
200-08-19
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…