Husman

Visst är det härligt med riktigt svensk husmanskost? Det blir man aldrig trött på, tvärtom, ibland verkligen längtar men efter det.

Kokt kotlett med grönsaker
4 portioner
4 Pigghamkotletter
4 dl köttbuljong
1 msk sherry eller pressad citron
några kvistar färsk timjan eller 1 tsk torkad
300 g frysta blandade grönsaker
4 portioner pasta

Tillaga grönsaker och pasta enligt anvisning på förpackningarna. Koka upp buljongen i en kastrull. Smaksätt med sherry eller citron och timjan. Lägg i kotletterna och låt dem koka ca 5 min. Ta upp kotletterna och häll över lite buljong. Salta och peppra. Servera med pastan och de lättkokta grönsakerna.

Ostfylld schnitzel
4 portioner
4 skivor skinkschnitzlar
300 g tagliatelle
100 g getost eller fårost
3 msk crème fraiche
2-3 msk soltorkade tomater
3 msk olivolja
1 kruka färsk basilika
1 liten vitlöksklyfta

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda ost, crème fraiche och finhackade tomater. Lägg en klick på varje skinkskiva, vik dubbelt och fäst med tandpetare. Stek köttet i smör ca 3 min/sida. Salta och peppra. Servera med pasta som blandats med mixad olja, basilika och vitlök.

Maria Dahlquist
2006-02-17

Mer inspiration

Svensk matkultur

Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…

Matkassar med valbara recept

Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…

Världens superfrukt!

Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…