Julsnaps

Nu är det hög tid att förbereda snapsen. Att göra sin egen är inte svårt och man kan variera den i all oändlighet. Här får du recept på riktigt juliga snapsar, vad sägs om Pepparkakssnaps?!

Pepparkakssnaps
Pepparkakssnapsen smakar inte direkt pepparkaka, som tur är. Men de kryddor som ger smak åt brännvinet är desamma som ingår i pepparkakor. Lägg 3 sockerbitar, en liten bit pomeransskal, åtta hela kardemummakärnor, en kanelstång och en liten bit torkad ingefära i en glasflaska eller burk. Häll på en halvflaska valfri vodka. Sätt på ett lock och skaka tills sockret löst sig. Låt stå i 2 dagar. Ta bort ingefäran, kanelen och pomeransbiten.

Chilisnaps
Tvätta en hel chili. Lägg den i en halvflaska (350 ml) valfritt okryddat brännvin. Låt stå i rumstemperatur i 3-4 dagar. Står det längre börjar brännvinet bli outhärdligt starkt.

Matklubben
20051215

Mer inspiration

vinkaraff

Tävla om en vinkaraff på 2 liter

För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…

Sofia y Sebastiàn Rosé

Franskt rosé i klassisk stil

Sofia y Sebastián Rosé är en nyhet från södra Frankrike, området som satt standarden för ljusa, friska och matvänliga roséviner. Vinet är gjort i…