Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Nu är det hög tid att förbereda julsnapsen! Visst är det roligast att servera hemmagjord snaps till julbordet, inte är det särskilt svårt heller. Här kan du både köpa flaskan och kryddorna, recepten får du på köpet!
Julsnaps
Lägg 2 sockerbitar, 1 kanelstång, 8 kryddnejlikor och 8 hela kardemummakärnor i en glasburk som rymmer 5 deciliter. Häll på en halvflaska (350 ml) Brännvin Special. Skaka burken tills sockret löst sig. Låt stå i 1 dygn. Tvätta en apelsin under rinnande ljummet vatten. Skär med potatisskalare en 1 decimeter lång remsa av det yttersta orange-gula skalet. Lägg apelsinskalet i burken med brännvin. Låt stå i ytterligare 1 dygn. Sila. Snapsen är klar.
Stjärnanissnaps
Smakmässigt skiljer sig inte stjärnanisbrännvin så mycket från vanlig aniskryddad snaps. Med eftersom stjärnanisen är så vacker ser det fint ut att lägga några stjärnor i brännvin i en glasflaska och därmed få en aniskryddad dryck.
Beräkna 3-4 anisstjärnor till 700 ml Brännvin Special. Det tar ungefär 6 dagar i rumstemperatur för snapsen att få ordentlig smak. När snapsen stått ett tag måste den spädas med mer brännvin för att inte dra för mycket åt ouzohållet.
Matklubben
20041204
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…