Svensk matkultur
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Jag tycker alltid det är gott med soppor. Man blir så där lagom mätt. En kall soppa på sommaren är avsvalkande och uppfriskande. Passa på att göra soppor nu när det flödar av goda smaker och färger på torget!
Gazpacho
1/4 gurka
4 dl kall grönsaksbuljong
1 grön paprika
1/4 buljong
2 tomater
2 hackade vitlöksklyftor
10 stora basilikablad
1 msk hackad persilja
2 msk olivolja
gourmetsalt , svartpeppar, tabasco
Mixa alla ingredienser i en matberedare. Ställ Gazpachon kallt och låt den helst stå några timmar, gärna ett dygn. Smaka av med kryddor och servera med olivoljestekta crutonger.
Kall yoghurtsoppa
1 liter mild naturell yoghurt
1 dl vatten
2 äggulor
1 skalad fint tärnad gurka
2 pressade vitlöksklyftor
Hackad persilja
10 rädisor i skivor
Blanda ut vattnet i yoghurten. Rör ner gurka och vitlök, strö sist över rädisor och persilja, servera soppan kall.
Maria Dahlquist
2000-06-27
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Det blir allt mer vanligt att konsumenter väljer att handla mat online istället för att ta sig till traditionella matbutiker, faktum är att mathandeln…
Handla mat är något vi alla måste göra, vare sig vi vill eller inte. Därför är det fördelaktigt att man gör allt man kan…
Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…
Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Tävlingen har som syfte att bidra till kvalitetsutveckling och att vägleda konsumenten om vad som är…
Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…