Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Stålets egenskaper
Grundämnena vanadium och molybden ingår i de flesta kvalitetsknivar. Tack vare egenskaperna att de låter knivarna behålla skärpan längre samt att de går att bryna.
Många tror att köksknivar är rostfria. Det är de inte. På engelska heter det stainless steel och med det menas stål utan fläckar. Om knivar skulle vara rostfria så skulle de inte gå att få riktigt vassa. Jämför med bestick som är rostfria. Enklaste sättet att ta reda på om något är rostfritt är att testa med en magnet. En kniv fastnar men inte bestick.
Även citronsyra och andra starka ämnen kan ge fläckar på knivbladet. Alltså är det viktigt för att slippa fula fläckar på kniven så ska kniven diskas efter varje användning och sedan torkas torr.
Matklubben
2004-07-22
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…