Svensk matkultur
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Kycklingfilén lagas i en wok och har en läcker smak av ingefära, chili och vitlök. Lätt kryddad och perfekt till ris.
Ingredienser:
400 g kycklingfilé
100 g cashewnötter
2 klyftor vitlök
2 chili
1 tsk färsk ingefära
5 msk olivolja
1 knippa salladslök
1 dl tomatketchup
3 msk fisksås (A taste of thai)
1 msk socker
salt och peppar
Tillbehör:
Ris
Tillagning:
Rosta cashewnötterna i ugnen tills de är gyllenbruna. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skär kycklingköttet i strimlor. Hacka vitlök, chili och ingefära fint.
Hetta upp oljan i en wokpanna och rosta vitlök, chili, ingefära och kycklingstrimlorna. Stek tills köttet är gyllenbrunt.
Skär salladslöken i ringar och tillsätt tillsammans med tomatketchup och fisksås. Stek tills köttet är genomstekt och smaka av med socker, salt och peppar.
Vänd ner de rostade nötterna i rätten som serveras med kokt ris.
Henrik
2005-10-18
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Det blir allt mer vanligt att konsumenter väljer att handla mat online istället för att ta sig till traditionella matbutiker, faktum är att mathandeln…
Handla mat är något vi alla måste göra, vare sig vi vill eller inte. Därför är det fördelaktigt att man gör allt man kan…
Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…
Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Tävlingen har som syfte att bidra till kvalitetsutveckling och att vägleda konsumenten om vad som är…
Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…