Kycklingfilé med cashewnötter

Kycklingfilén lagas i en wok och har en läcker smak av ingefära, chili och vitlök. Lätt kryddad och perfekt till ris.

Ingredienser:
400 g kycklingfilé
100 g cashewnötter
2 klyftor vitlök
2 chili
1 tsk färsk ingefära
5 msk olivolja
1 knippa salladslök
1 dl tomatketchup
3 msk fisksås (A taste of thai)
1 msk socker
salt och peppar

Tillbehör:
Ris

Tillagning:
Rosta cashewnötterna i ugnen tills de är gyllenbruna. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skär kycklingköttet i strimlor. Hacka vitlök, chili och ingefära fint.
Hetta upp oljan i en wokpanna och rosta vitlök, chili, ingefära och kycklingstrimlorna. Stek tills köttet är gyllenbrunt.
Skär salladslöken i ringar och tillsätt tillsammans med tomatketchup och fisksås. Stek tills köttet är genomstekt och smaka av med socker, salt och peppar.
Vänd ner de rostade nötterna i rätten som serveras med kokt ris.

Henrik
2005-10-18

Mer inspiration

Svensk matkultur

Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…

Matkassar med valbara recept

Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…

Världens superfrukt!

Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…