Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
En höstklassiker döljer sig under detta spröda lock av bröd och ost. Fantastisk vardagsmat.
Ingredienser:
600 g lök
20 g smör
1 msk. vetemjöl
1 1/2 liter hönsbuljong
2 dl vitt vin
1/2 dl armangac eller cognac
salt och peppar
75 g emmenthaler
50 g roquefort
4 skivor vitt bröd
Tillagning:
Skär löken i skivor och stek i smöret tills de är mjuka och blanka. Strö över mjölet och rör noggrant. Koka en liten stund.
Tillsätt buljong och vitt vin och koka soppan i 20 min. Tillsätt armangac/cognac och smaksätt med salt och peppar.
Fördela soppan i 4 skålar och lägg en skiva bröd i varje. Fördela riven emmenthaler och smulad roquefort över brödet.
Grilla soppan i ugnen i ca. 5 min., tills osten har smält. Servera soppan genast.
Henrik
2005-10-17
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…