Mättande cappuccino

Vem sa att en cappuccino måste bestå av kaffe och varm mjölk? En skummande, värmande, mättande kopp passar utmärkt så här års!

Kantarellcappuccino
75 g konserverade kantareller
4 finhackade schalottenlökar
4 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
salt & peppar
25 g smör
1 msk hackad gräslök
Färska kantareller till garnering

Sautera kantarellerna i smör. Spara spadet från konservburken! Häll över hönsbuljong, grädde och kantarellspadet. Låt sjuda i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Kör i mixer och blanka av med lite rumsvarmt smör. Servera soppan i värmda koppar och garnera med färska kantareller och lite klippt gräslök.

Böncappuccino
100 g vita bönor
2 vitlöksklyftor
5 dl hönsbuljong
2 dl grädde
Saften av 1 citron

Blötlägg de vita bönorna i 25 minuter. Häll av vattnet och spola dem i kallt vatten. Rosta vitlökskklyftorna gyllenbruna i lite olja i en panna tills de mjuknar. Pressa klyftorna genom i en vitlökspress. Koka bönorna mjuka i hönsbuljong ca 40 minuter. Häll i grädden och smaksätt med citronsaft och vitlök. Låt koka upp, kör i mixer till en slät soppa, passera genom en finmaskig sil och mixa soppan skummig precis före servering! Servera i värmda koppar!

Maria Dahlquist
2004-03-21

Mer inspiration

Svensk matkultur

Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…

Matkassar med valbara recept

Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…

Världens superfrukt!

Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…