Majskyckling

Majskyckling är kyckling som fötts upp på majs istället för enbart kraftfoder vilket annars är det vanliga. De växer långsammare och blir större än vanliga kycklingar. Köttet blir välsmakande och gult och får en fin konsistens.

Majskyckling Persillade
1 hel majskyckling
75 g smör
3 kvistar färsk persilja
1,5 klyfta vitlök
1,5 små scharlottenlök
2 tsk rosmarin
rosmarin
1 tsk salt

Finhacka persilja, vitlök och schalottenlök. Blanda hacket med smör och salt. Lossa försiktigt skinnet på kycklingens bröst och tryck in kryddsmöret mellan skinn och kött. Krydda kycklingen utanpå med rosmarin. Ugnstek kycklingen i ca 180 grader i 1 timme, använder du stektermometer skall den nå 70°. Vill man ha en knaprigare yta så slår man på grillen de sista 5-10 minuterna. Ta ur kycklingen ur ugnen och låt den vila 10 minuter innan servering.

Mer inspiration

Svensk matkultur

Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…

Matkassar med valbara recept

Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…

Världens superfrukt!

Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…