Malmöfestival

Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit sig mätt utan problem. Men vad har varit bäst och vad var lite mindre bra? Läs här!

5 poäng
Azteken – fyllig tortilla med kyckling, sweet chili och guacamole.
Restaurang Zorba – lika goda grillspett som vanligt, med tzatziki och lantbröd.
Sushi-Ya – Välj 2 eller 5 bitar med lax och räka och sedvanliga tillbehör, alltid lika gott!
Bengtssons ost – En friterad camenbert ska göras av en ostmästare!

4 poäng
Restaurang G Adolf – härliga marinerade tiggerräkor med hemmagjord sås och pommes frites.
Norgod – tunnbrödsrulle med räkfyllning – generös, frisk och fräsch räkrulle, rekommenderas efter all tung festivalmat!
Kashmir – indisk lammrätt, riklig, lagom kryddig för ynka 35 kr.

3 poäng
Fernando RK – Lagom kryddig fajitas med kyckling. Trevligt presenterad.
Åkesson – Trevliga havskräftor som omväxling bland alla grillspett men tyvärr oväntat kalla och därmed något smaklösa. God gratinerad getost med honung.

2 poäng
Malmö Catering – Torr och tråkig kebab

1 poäng
Kwai San – Sämre än vanligt. Sliskig Maizenasås med smaklösa nudlar och mjöliga kycklingklumpar.
Toigyr Taekwondo – tallrik med Bulgog, Kimche och pastaknyten. Den utlovade kryddigheten var dock spårlöst försvunnen, kanske i grannens grill.

Maria Dahlquist
2000-08-16

Mer inspiration

Svensk matkultur

Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…

Matkassar med valbara recept

Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…

Världens superfrukt!

Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…