Svensk matkultur
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
En riktigt smarrig sås till köttet eller fisken är nästan det viktigaste tillbehöret. Den ska vara smakfull, färgglad och lättgjord. Här kommer nya förslag varje dag!
Hummus
1 burk kikärter, 280 g utan spad
1 citron
3 vitlöksklyftor
1 tsk mald spiskummin
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk olivolja eller tahini
2 msk finhackad persilja
Gott att dippa:
morot i stavar
stjälkselleri
paprika i strimlor
gurka i stavar
nachips
pitabröd
vallmofröbröd
Låt kikärterna rinna av i ett durkslag. Pressa citronen. Kör samtliga ingredienser, utom oljan, i matberedare till en slät puré. Tillsätt oljan medan maskinen är i gång. Rör till sist i den finhackade persiljan. Kyl före servering.
Maria Dahlquist
2000-08-14
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Det blir allt mer vanligt att konsumenter väljer att handla mat online istället för att ta sig till traditionella matbutiker, faktum är att mathandeln…
Handla mat är något vi alla måste göra, vare sig vi vill eller inte. Därför är det fördelaktigt att man gör allt man kan…
Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…
Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Tävlingen har som syfte att bidra till kvalitetsutveckling och att vägleda konsumenten om vad som är…
Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…