Svensk matkultur
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Förhoppningsvis är grillsäsongen långt ifrån slut. Här kommer ett par tips på goda marinader!
Chermoulamarinad
Chermoula ären kryddstark marinad från Marocko med koriander och pesilja, utmärkt till marulk som är fast nog att för att behålla formen samtidigt som den tar åt sig hela aromen.
1 knippe koriander
1 knippe persilja
2 vitlöksklyftor
1 tsk malen spiskummin
1 tsk paprika pulver
saften av 2 citroner
rivna skalet av 1 citron
2 msk olivolja
Hacka tillsammans örtkryddorna. Lägg dem i en skål och blanda i vitlök, spiskummin, paprikan, citronsaften och det rivna citronskalet och rör till sist i olivoljan.
Grillmarinad
2 vitlöksklyftor
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 tsk koriander
1/2 tsk timjan
1/2 tsk svartpeppar
1/2 msk pressad citron
3 msk olivolja
Hacka vitlök och blanda med övriga ingredienser. Låt stå en halvtimme före marinering.
Maria Dahlquist
2000-08-06
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Det blir allt mer vanligt att konsumenter väljer att handla mat online istället för att ta sig till traditionella matbutiker, faktum är att mathandeln…
Handla mat är något vi alla måste göra, vare sig vi vill eller inte. Därför är det fördelaktigt att man gör allt man kan…
Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…
Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Tävlingen har som syfte att bidra till kvalitetsutveckling och att vägleda konsumenten om vad som är…
Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…