Svensk matkultur
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
2465 Château de Campuget La Sommelièr 2001, 139 kronor.
Château de Campuget i Costières de Nîmes är en fin egendom från 1640 med den för trakten karaktäristiska, steniga jordmånen där rötterna tränger ner flera meter genom stenarna för att hitta fukt i leran.
Egendomen sköts om av Jean-Lin Dalle med benäget bistånd från den trevliga sonen Franck-Lin (ja, det stavas så!). Sedan tidigare finns deras standardcuvée på systembolaget, den trevliga och lättdruckna Chateau de Campuget (nr 12209) för 75 kr. Ett vin som, enligt Franck-lin, ska vara angenämt att dricka lite när som helst och till vad som helst. Sommelière, gjort på Syrah, är prestigecuvéen och den är fylligare med en del rostade aromer (kaffe, kryddor) från den 12 månader långa eklagringen.
Drickes gärna till något vilt (nere i Costières de Nîmes tar de gärna en Camargue-tjur!).
Château de Campuget, Costières de Nîmes
30129 Manduel, tel 04 66 20 20 15,
www.campuget.com
av Britt Karlsson BKwine
2004-04-28
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Det blir allt mer vanligt att konsumenter väljer att handla mat online istället för att ta sig till traditionella matbutiker, faktum är att mathandeln…
Handla mat är något vi alla måste göra, vare sig vi vill eller inte. Därför är det fördelaktigt att man gör allt man kan…
Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…
Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Tävlingen har som syfte att bidra till kvalitetsutveckling och att vägleda konsumenten om vad som är…
Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…