Öresundsfilen är här

Lagom tills det är dags för löpning, cykling, inlines och promenad på Öresundsbron så lanserar Skånemejerier en helt ny fil; Öresundsfilen. I Malmöregionenkretsar mycket kring Öresundsbron just nu. Själva invigningen är den 1/7, men i Pingsthelgen öppnas bron för 100.000-tals människor som på olika sätt vill känna den under sina fötter.

Spårbar fil
Det som gör Öresundsfilen så unik är att mjölkråvaran i den går att spåra tillbaka till en grupp skånska mjölkgårdar. Skånemejerier har nämligen 16 mjölkbönder vars gårdar är kvalitets- och miljöcertifierade. Mjölken från gårdarna hämtas separat och körs till ett speciellt mejeri, där den omvandlas till krämig Öresundsfil i en obruten kedja. Detta arbete kan man nu följa på Internet.
Öresundsfilen är en nyttig, krämig och smakrik fil. En fil berikad med hälsosamma acidophilus- och bifidusbakterier med en låg fetthalt.
Den finns i smakerna naturell, björnbär, fläder och rabarber. God till frukost och mellanmål. Pröva också att servera rabarbervarianten som sås till en god, lite kladdig chokladkaka. Jättegott!

Margareta Schildt-Landgren
2000-06-05

Mer inspiration

Svensk matkultur

Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…

Matkassar med valbara recept

Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…

Världens superfrukt!

Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…