Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Palsternacka har en mild och lite söt smak. I denna härliga soppa används palsternacka tillsammans med potatis.
Ingredienser:
200 g palsternacka
200 g potatis
1 liter grönsaksbuljong
1 msk. dijonsenap
salt och peppar
1 1/2 dl.vispgrädde
1 knippe bladpersilja
Tillbehör:
bröd
Tillagning:
Skala palsternacka och potatis och skär i tärningar.
Koka grönsakerna i buljongen i ca. 15 min. Häll soppan i matberedaren och kör en stund. Slå tillbaka soppan i kastrullen och smaksätt med senap, salt och peppar.
Tillsätt grädden och koka soppan ca. 2 min.
Strö över hackad persilja och servera soppan med bröd.
Henrik
2005-10-09
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…