Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Kotletterna har, trots det delikata köttet, en relativt neutral smak. Därför får de en piff genom att marinera kotletterna i en stark kryddblandning. Som tillbehör serveras vildris, marinerad blomkål och en kall senapssås.
Ingredienser:
4 kalvkotletter utan ben
15 g smör
Kryddblandning:
1 1/2 msk. Dijonsenap
4 msk. ströbröd
2 tsk. sött chilipulver
2 tsk. cayennepeppar
salt
Senapssås:
1 dl crème fraiche
1 1/2 dl gräddfil
2 msk. Dijonsenap
1 msk. dill
salt och peppar
Marinerad blomkål:
1 blomkålshuvud
2 msk. olivolja
3 msk. vitvinsvinäger
2 vitlöksklyftor
Tillbehör:
vildris
Tillagning:
Koka riset enligt anvisningen på paketet.
Bred senap på kotletterna och vänd dem i skorpsmulor blandat med kryddor. Stek kotletterna i smöret 4-5 min. på varje sida.
Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ den kallt. Dela blomkålen i små buketter och koka dem mjuka i lättsaltat vatten i ca. 4 min. Slå bort vattnet och kyl ner blomkålen.
Rör ihop en marinad av olja, vinäger och pressad vitlök. Vänd blomkålen i marinaden och servera den till kotletterna tillsammans med riset och såsen.
Henrik
2005-10-31
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…