Panerade kalvkotletter med kall senapssås och marinerad blomkål

Kotletterna har, trots det delikata köttet, en relativt neutral smak. Därför får de en piff genom att marinera kotletterna i en stark kryddblandning. Som tillbehör serveras vildris, marinerad blomkål och en kall senapssås.

Ingredienser:
4 kalvkotletter utan ben
15 g smör
Kryddblandning:
1 1/2 msk. Dijonsenap
4 msk. ströbröd
2 tsk. sött chilipulver
2 tsk. cayennepeppar
salt
Senapssås:
1 dl crème fraiche
1 1/2 dl gräddfil
2 msk. Dijonsenap
1 msk. dill
salt och peppar
Marinerad blomkål:
1 blomkålshuvud
2 msk. olivolja
3 msk. vitvinsvinäger
2 vitlöksklyftor

Tillbehör:
vildris

Tillagning:

Koka riset enligt anvisningen på paketet.
Bred senap på kotletterna och vänd dem i skorpsmulor blandat med kryddor. Stek kotletterna i smöret 4-5 min. på varje sida.
Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ den kallt. Dela blomkålen i små buketter och koka dem mjuka i lättsaltat vatten i ca. 4 min. Slå bort vattnet och kyl ner blomkålen.
Rör ihop en marinad av olja, vinäger och pressad vitlök. Vänd blomkålen i marinaden och servera den till kotletterna tillsammans med riset och såsen.

Henrik
2005-10-31

Mer inspiration

Svensk matkultur

Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…

Matkassar med valbara recept

Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…

Världens superfrukt!

Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…