Svensk matkultur
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Grönsakssåsen är inspirerad av det sydländska köket och består av zucchini, aubergine, tomat och oliver. Den färska basilikan fulländar rätten.
Ingredienser:
1 aubergine
2 zucchini
4 mogna tomater
12 svarta oliver
olivolja till stekning
2 vitlöksklyftor
2 dl. matlagningsgrädde
färsk basilika
salt och peppar
400 g färsk pasta
Tillbehör:
bröd
Tillagning:
Skär aubergine och zucchini i skivor på 1/2 cm. Kärna ur och finhacka oliverna.
Värm lite olivolja på en stekpanna och stek aubergine och zucchini på svag värme tills de är mjuka. Lyft av grönsakerna från stekpannan, lägg dom åt sidan och håll dem varma.
Finhacka vitlök. Halvera tomaterna, tag bort kärnorna och hacka tomaterna. Fräs vitlök i lite olja på stekpannan. Tillsätt grädde, tomater, oliver och färska basilikablad. Koka upp såsen.
Tillsätt auberginer och zucchini, och smaksätt med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Servera pastan rykande het med grönsakssåsen.
Henrik
2005-10-24
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Det blir allt mer vanligt att konsumenter väljer att handla mat online istället för att ta sig till traditionella matbutiker, faktum är att mathandeln…
Handla mat är något vi alla måste göra, vare sig vi vill eller inte. Därför är det fördelaktigt att man gör allt man kan…
Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…
Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Tävlingen har som syfte att bidra till kvalitetsutveckling och att vägleda konsumenten om vad som är…
Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…