Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Vad vi äter mest i Sverige? Inget snack, falukorven leder år efter år. Spana in Sveriges Mat-10-i-topp!!
Så här ser resten av listan ut!
2. Köttfärssås
3. Pizza
4. Fiskpinnar
5. Pannfärdig biff
6. Djupfryst färdigmat
7. Färdiga köttbullar
8. Snabbsoppor
9. Kycklingrätter
Faluwok
400-500 g falukorv, i tunna strimlor
olja till stekning
2 morötter, i tunna stavar
1 palsternacka, i tunna strimlor
1 röd eller gul lök, i smala klyftor
1 burk, 340 g, majskorn
Woksås:
2 dl tomatjuice
2 msk soja
1 msk honung
salt och peppar
Förbered korv och grönsaker. Blanda såsen. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs morot, palsternacka och lök några minuter. Stek korven. Tillsätt ev lite mer olja och majsen. Blanda, häll över såsen och hetta upp. Servera genast med ris och gärna någon färsk örtkrydda.
Maria Dahlquist
2001-03-18
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…