Svensk matkultur
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Margareta Schildt-Landgren har bland de inkomna bidragen korat tre vinnarrecept.
Mango- och currykyckling (asa.k)
Motivering: En snabblagad rätt med kycklingfilé, som många gillar, som huvudingrediens. Samtidigt har man gett den ny touch med mango och curry.
Rosa fisklådan (lenjoh)
Motivering: Kreativt att kombinera rödbetor och fisk. Ger en god smakbrytning, utan att vara alltför tillkrånglat.
Ishavssoppa (nickel)
Motivering: En enkel soppa med billig torsk som råvara. Örtkryddorna lyfter hela rätten och gör den festlig.
Vinnarna får välja mellan varsin Look Stekpanna eller boken Medelhavsmat för svenska kök.
Johan Lindblad
2000-02-28
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Det blir allt mer vanligt att konsumenter väljer att handla mat online istället för att ta sig till traditionella matbutiker, faktum är att mathandeln…
Handla mat är något vi alla måste göra, vare sig vi vill eller inte. Därför är det fördelaktigt att man gör allt man kan…
Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…
Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Tävlingen har som syfte att bidra till kvalitetsutveckling och att vägleda konsumenten om vad som är…
Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…