Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Så här i slutet av sommaren svämmar nästan torgstånden och affärerna över av grönsaker. Ta var på dem, rosta , grilla och lägg in!
Att grilla och rosta skivor av squash, aubergine och paprikahalvor är jättegott. De blir bäst över kolgrill, men det går bra i grillpanna också. Pensla med lika mängd soja och olja och stö över hackade örter. Grilla tills grönsaksskivorna fått färg och mjuknat och servera dem sedan genast med lite salt och peppar.Paprikahalvorna skall däremot i det närmaste bli svarta. Därefter lägger man paprikorna i en plastpåse och försluter. När de kallnat kan man sedan lätt skala dem.
Så här rostar du!
Att rosta grönsaker är enkelt och görs i vanlig ugn. Smörj en ugnsfast form. Skala ev. grönsakerna som t ex rotfrukter och lök, samt skär i mindre bitar. Aubergine, squash, fänkål, paprika m fl är bara att skära i bitar. Salta, peppra och krydda ev. med lite paprikapulver. Ugnsrosta i 200 graders ugnsvärme ca 30-40 min beroende på hur stora bitarna är. Stick i dem och känn efter att de är mjuka. Så enkelt och ändå så helt annorlunda!
Maria Dahlquist
2001-08-16
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…