Svensk matkultur
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Vad en äkta Salade Nicoise ska innehålla tvista de lärde om… Detta är en välkänd version.
4 pers
1 huvud grönsallad
200 g späda haricots verts, snoppade & blancherade
3-4 tomater i klyftor
2 skivor färsk tonfisk
1 ask sardeller
1 dl svarta oliver
3 msk kapris
5 hårdkokade ägg i halvor
Potatissallad:
700 g potatis
1 hönsbuljongtärning + 1/1 dl hett vatten
1 msk vitvinsvinäger
2 msk finhackad lök
2 msk persilja
1 tsk salt
1/2 krm peppar
Dressing:
1 msk färskpressad citron
1/2 tsk ljus senap
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Skrubba potatisen, skär den i skivor och koka den mjuk. Sila av och blanda den med buljong, vinäger, hackad lök, persilja, salt och peppar. Blanda dressingen och låt bönorna marinera en stund i lite av den. Skölj och torka salladsbladen och klä in ett salladsfat med bladen. Lägg potatissalladen i mitten och tomater och bönor runtomkring. Halstra tonfisken snabbt och lägg ovan på salladen. Garnera med ägg och sardeller. Strö över oliver, kapris och persilja.
Maria Dahlquist
2000-07-12
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Det blir allt mer vanligt att konsumenter väljer att handla mat online istället för att ta sig till traditionella matbutiker, faktum är att mathandeln…
Handla mat är något vi alla måste göra, vare sig vi vill eller inte. Därför är det fördelaktigt att man gör allt man kan…
Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…
Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Tävlingen har som syfte att bidra till kvalitetsutveckling och att vägleda konsumenten om vad som är…
Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…