Salade Nicoise

Vad en äkta Salade Nicoise ska innehålla tvista de lärde om… Detta är en välkänd version.
4 pers
1 huvud grönsallad
200 g späda haricots verts, snoppade & blancherade
3-4 tomater i klyftor
2 skivor färsk tonfisk
1 ask sardeller
1 dl svarta oliver
3 msk kapris
5 hårdkokade ägg i halvor

Potatissallad:
700 g potatis
1 hönsbuljongtärning + 1/1 dl hett vatten
1 msk vitvinsvinäger
2 msk finhackad lök
2 msk persilja
1 tsk salt
1/2 krm peppar

Dressing:
1 msk färskpressad citron
1/2 tsk ljus senap
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Skrubba potatisen, skär den i skivor och koka den mjuk. Sila av och blanda den med buljong, vinäger, hackad lök, persilja, salt och peppar. Blanda dressingen och låt bönorna marinera en stund i lite av den. Skölj och torka salladsbladen och klä in ett salladsfat med bladen. Lägg potatissalladen i mitten och tomater och bönor runtomkring. Halstra tonfisken snabbt och lägg ovan på salladen. Garnera med ägg och sardeller. Strö över oliver, kapris och persilja.

Maria Dahlquist
2000-07-12

Mer inspiration

Svensk matkultur

Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…

Matkassar med valbara recept

Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…

Världens superfrukt!

Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…