Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Snabb-Glögg betyder egentligen glödgat (upphettat) vin via glögd.
10 glas
0,5 liter rött vin
1 kanelstång
5 kryddnejlikor
8 kardemummakärnor
3 tsk strösocker
1 dl vodka
Russin & mandel
Värm vinet och kryddorna försiktigt i en gryta, rör sockret tills det löst sig, tillsätt sedan vodkan. Sjud tills glöggen nästan kokar!
Pepparkakor
300 g smör
5 dl socker
1 dl ljus sirap
1 msk malen ingefära
2 msk kanel
1 msk malda kryddnejlikor
2 tsk kardemumma
1 msk bikarbonat
2 dl vatten
15 dl vetemjöl
Rör rumsvarmt smör, socker och sirap till en jämn smet, gärna med visp eller degkrok. Rör sedan ner ingefära, kanel, kryddnejlikor, kardemumma och bikarbonat. Tillsätt sedan vatten och sist mjölet.
Låt degen ligga i kylskåp minst 1 dygn insvept i folie.
Tag fram en bit i taget av degen och kavla ut den tunn på ett bakbord. Tag ut kakor med mått och lägg på kalla smorda plåtar eller med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 200-225 grader i 4-5 minuter.
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…