Snittar och tilltugg

Visst är det tråkigt att bara servera nötter till drinken. Här får du lite tips på snabbt och enkelt tilltugg!

-Dela cocktailtomater och fyll halvorna med philadelphiaost eller getost. Droppa ett par droppar honung på varje halva.
-Spritsa ut ädelostcrème på en skiva Pumpernickel, garnera med lite gräslök.
-Skär ut trekanter ur formfranska och garnera med en klick majonnäs, räkor, löjrom och dillvippa
-Blanda tomater, basilika och hackad vitlök och lägg på en skiva olivoljestekt baguette.
-Tag ut en rundning ur formfranska med hjälp av ett glas, snurra en skiva rökt lax på snittarna, lägg på en sparrisknopp och toppa med citron och majonnäs.
-Hacka crabsticks och blanda med finhackad lök och crème fraiche. Skär bort kanterna på formfranska, dela i 4 delar och toppa med röran.
-Pensla olivolja på en skiva parmaskinka och strö på nyriven färsk pamesanost. Rulla ihop och spetsa den på en tandpetare!
-Friterade salviablad – se Dagens ört – salvia!


Varma körsbärstomater
3 förpackningar körsbärstomater
2 msk olivolja
2 hackade vitlöksklyftor
1/2 dl hackad slätbladig persilja

Hetta upp oljan i en panna. Fräs vitlök och persilja. Lägg i tomaterna och låt dem bli varma. Krydda.

Maria Dahlquist
2000-07-26

Mer inspiration

Svensk matkultur

Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…

Matkassar med valbara recept

Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…

Världens superfrukt!

Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…