Sommarbål till festen

Vad är en sommarfest utan det fruktiga, färggranna, somriga bålet? Har ni färre gäster kanske vi får förelå en välkomnande apéritif!

2 paket koncentrerad nektar
1 flaska torrt vitt vin
3 flaskor mineralvatten (eller fruktsoda)
1/4 liter jordgubbar
1 lime
1 carambole
några citronmelissblad eller myntablad
isbitar

Blanda nektaren med vinet. Skölj jordgubbarna, låt gärna det gröna sitta kvar, det blir dekorativt i bålet. Skiva lime och carambole, blanda med vinet och kyl i kylskåp. Häll på mineralvatten och is strax före servering och dekorera med meliss eller mynta! Räcker till ca 10 glas.

Fläderapéritif

2 cl gin
1 1/2 cl koncentrerad fläderblomssaft
10 cl Asti Spumante Martini

Häll gin och saft i ett champagneglas. Fyll på med mousserande vin. Servera direkt.

Maria Dahlquist
2000-07-15

Mer inspiration

Svensk matkultur

Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…

Matkassar med valbara recept

Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…

Världens superfrukt!

Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…