Svensk matkultur
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Vad är en sommarfest utan det fruktiga, färggranna, somriga bålet? Har ni färre gäster kanske vi får förelå en välkomnande apéritif!
2 paket koncentrerad nektar
1 flaska torrt vitt vin
3 flaskor mineralvatten (eller fruktsoda)
1/4 liter jordgubbar
1 lime
1 carambole
några citronmelissblad eller myntablad
isbitar
Blanda nektaren med vinet. Skölj jordgubbarna, låt gärna det gröna sitta kvar, det blir dekorativt i bålet. Skiva lime och carambole, blanda med vinet och kyl i kylskåp. Häll på mineralvatten och is strax före servering och dekorera med meliss eller mynta! Räcker till ca 10 glas.
Fläderapéritif
2 cl gin
1 1/2 cl koncentrerad fläderblomssaft
10 cl Asti Spumante Martini
Häll gin och saft i ett champagneglas. Fyll på med mousserande vin. Servera direkt.
Maria Dahlquist
2000-07-15
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Det blir allt mer vanligt att konsumenter väljer att handla mat online istället för att ta sig till traditionella matbutiker, faktum är att mathandeln…
Handla mat är något vi alla måste göra, vare sig vi vill eller inte. Därför är det fördelaktigt att man gör allt man kan…
Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…
Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Tävlingen har som syfte att bidra till kvalitetsutveckling och att vägleda konsumenten om vad som är…
Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…