Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fjäderfäkött blir allt populärare och är det köttslag som ökar mest världen över. Det beror till stora delar på att det är fettfattigt. Strutskött innehåller extremt lite fett, under 2,5 %.
Det påminner om nötkött med viltsmak, är rött till färgen och räknas som gourmetkött. Strutsfjädrar är fettfria och passar till dammvippor inom t.ex. dataindustrin. Inom bilindustrin används de för att damma av karossen innan lackering.
Skinnet har ett karaktäristiskt utseende med nopper där fjädrarna suttit. Av skinnen tillverkas kläder, accessoarer och påkostade kontorsartiklar. Det är mjukt och slitstarkt och har en marknad i exklusivare sammanhang.
Strutsbiff med gorgonzolasmör
4 st strutsbiffar à 125-150 g
50 gr gorgonzolaost
50 gr smör eller margarin
ev några droppar citronsaft
salt och peppar
Mosa osten tillsammans med smöret så att de blandas väl. Häll i några droppar citronsaft. Salta och peppra efter smak. Stek strutsbiffarna på medelhög temperatur till dess att de är rosa inuti. Lägg en klick ost på varje biff och servera tillsammans med klyftpotatis och en grönsallad.
Maria Dahlquist
2001-05-01
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…