Svensk matkultur
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Fem svenska kokböcker lyckades bli bäst i världen i sina kategorier när den stora kokbokstävlingen ”Gourmand Cookbook Award” gick av stapeln i Barcelona.
Mathias Dahlgren vann i kategorin världens mest innovativa kokbok med boken ”Bon Lloc”. Tina Nordström vann med boken ”Tina” i kategorin kokböcker gjorda av tv-kockar. Pris till bästa kokboksdesign gick till Johan Sörberg som tillsammans med fotografen Pelle Bergström och designern Patric Leo skapat ”Riddarbageriets bröd”
Nordamerikas bästa kokbok blev ”Aquavit and the New Scandinavian Cuisine”, av Marcus Samuelsson. Marcus Samuelsson var också nominerad i kategorin världens bästa kokbok men där van boken ”Family Food ” av Heston Brumenthal.
Mikael Mölstad vann i kategorin guideböcker med ”Sweden Gourmet guide” som är en engelsk version av vägarnas bästa. Richard Juhlin segrade med ”Tretusen champagner” i kategorin bästa bok om franska viner.
Stort grattis till vinnarna önskar Matklubben!
Matklubben
2004-03-03
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Det blir allt mer vanligt att konsumenter väljer att handla mat online istället för att ta sig till traditionella matbutiker, faktum är att mathandeln…
Handla mat är något vi alla måste göra, vare sig vi vill eller inte. Därför är det fördelaktigt att man gör allt man kan…
Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…
Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Tävlingen har som syfte att bidra till kvalitetsutveckling och att vägleda konsumenten om vad som är…
Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…