Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Vad är väl mer inne än tapas just nu?
Tapas är spanska och betyder ?täcka över?. Från början var det något som man kunde täcka över glaset med, som ett lock, för att hålla insekter borta. I Spanien finns det massor av tapasbarer att slinka in på på vägen hem från jobbet för en liten munsbit före middagen. Även här hemma blir det allt vanligare att samlas kring ett flertal smårätter och mingla.
Numera har tapasrätterna utvecklats till mer eller mindre avancerade, väl tillagade smårätter. Jag tycker dock att tapas ska vara billiga med massor av färg och smak i sin enkelhet.
Här kommer några av mina favoriter!
Grön tapenade
Kör 200 g gröna oliver, 80 g kapris, 2 vitlökar, 10 basilikablad och olivoljai mixer. Klicka på olivoljestekta baguetteskivor eller färdigköpta crostinis. Kan sparas ett par dagar i kyl och kan alltså göras i förväg.Auberginerullar med getost
Skär auberginer pålängden i så tunna skivor du kan. Stek dem i olivolja tills de är gyllenbruna. Mixa 100 g getost med 2msk crème fraiche,1msk honung och ett par rosmarinkvistar. Klicka en tsk getostcrème på varje auberginelängd och rulla ihop!
Marinerade kronärtskockor
Kör kronärtskockor med stjälk på burk. Häll av vattnet och lägg dem i en skål. Häll över olivolja och blandade hackade färska kryddor, tex basilika, timjan och oregano.
Vitlöksportabella
Skölj 200 g av den italienska svampen portabella. Stek den i olivolja, tillsätt 2 skivade vitlökar och hackad bladpersilja. Serveras varm!
Maria Dahlquist
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…