Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Italian, italian… Får vi fresta med en riktigt härlig pesto och en olivvinaigrette?
Pesto
1/2 dl pinjenötter
1 dl hårt packad färsk basilika
1 dl hårt packad persilja
2 stora vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 dl färskriven parmesan
Lägg pinjenötter, basilika, persilja och pressad vitlök i en matberedare. Hacka fint. Tillsätt olivoljan lite i taget medan maskinen är igång. Rör sist ner parmesanen. Peston ska bli tjock och inte helt slät. Peston håller sig i en glasburk med lock ungefär 1 vecka i kylen.
Olivvinaigrette
6 svarta oliver
6 gröna oliver
1 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Kärna ur oliverna, hacka dem och blanda med övriga ingredienser.
Maria Dahlquist
2002-06-27
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…