Svensk matkultur
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Här kommer fler förslag på mitt motto ”mat ska vara enkel, obehandlad, snabblagad, billig och imponera maximalt”.
Gratinerade tomater
Ett utmärkt tillbehör till höstens middagar!
Halvera tomaterna och lägg på en ugnsplåt. Strö över kryddor, t ex Herbes de Provence samt flingsalt. Gratinera i ca 200 grader tills de fått fin färg, ca 10 minuter.
Tapenade
200 g gröna oliver med piemento
1 kruka basilika
10 kaprisbär
2 vitlöksklyftor
Olivolja
Kör allt i matberedare tills röran fått den en lagom bra konsistens. Klicka på olivoljestekta brödskivor eller som tillbehör till kött eller fisk!
Honungssvamp
200 g skogschampinjoner
2 msk honung
Olivolja
Skölj svampen och stek den i olivolja. Tillsätt honungen och låt svampen få en kanderad yta. Servera omgående!
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Det blir allt mer vanligt att konsumenter väljer att handla mat online istället för att ta sig till traditionella matbutiker, faktum är att mathandeln…
Handla mat är något vi alla måste göra, vare sig vi vill eller inte. Därför är det fördelaktigt att man gör allt man kan…
Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…
Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Tävlingen har som syfte att bidra till kvalitetsutveckling och att vägleda konsumenten om vad som är…
Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…