Svensk matkultur
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Små tips som kan underlätta vardagen är alltid välkomna!
– Öppna konservburkar från botten. Innehållet rinner lättare ut och man får med bottensatsen som lagt sig.
– Preparera den nya stekpannan genom att koka lite ättika i den. Maten fastnar då inte så lätt vid stekning.
– Dålig lukt vid kokning kan undvikas om man ställer ett fat med ättika vid sidan om spisen.
– Häll lite socker i i kokvattnet om grönsaken själv innehåller socker (morötter, ärtor) så behåller de sin smak.
– Låt en bit av rödbetans stam vara kvar vid kokning så håller den färgen bättre.
Maria Dahlquist
2000-07-19
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…
Det blir allt mer vanligt att konsumenter väljer att handla mat online istället för att ta sig till traditionella matbutiker, faktum är att mathandeln…
Handla mat är något vi alla måste göra, vare sig vi vill eller inte. Därför är det fördelaktigt att man gör allt man kan…
Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…
Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Tävlingen har som syfte att bidra till kvalitetsutveckling och att vägleda konsumenten om vad som är…
Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…