Tips!

Små tips som kan underlätta vardagen är alltid välkomna!
– Öppna konservburkar från botten. Innehållet rinner lättare ut och man får med bottensatsen som lagt sig.
– Preparera den nya stekpannan genom att koka lite ättika i den. Maten fastnar då inte så lätt vid stekning.
– Dålig lukt vid kokning kan undvikas om man ställer ett fat med ättika vid sidan om spisen.
– Häll lite socker i i kokvattnet om grönsaken själv innehåller socker (morötter, ärtor) så behåller de sin smak.
– Låt en bit av rödbetans stam vara kvar vid kokning så håller den färgen bättre.

Maria Dahlquist
2000-07-19

Mer inspiration

Svensk matkultur

Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…

Matkassar med valbara recept

Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…

Världens superfrukt!

Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…