Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Vad hade man gjort utan tomater? Stora saftiga röda, små cocktailtomater, körsbärstomater, gula och alla är de lika goda.
Tomat- och chilisill
8 portioner
2 burkar matjessill (à 200 g)
1 dl tomatpuré
1/2 dl olja
2 msk vinäger
1 msk honung
1 chilipeppar röd, finhackad
Låt matjessillen rinna av och torka den noga med hushållspapper. Skär den i 1 cm breda bitar. Blanda tomatpuré med övriga ingredienser. Varva sill och tomatmarinad i en stor burk med lock. Låt stå kallt 1 dygn innan servering.
Soppa med rostade tomater
2 portioner
500 g tomater
1-2 vitlöksklyftor
ca 2 msk olja
salt och peppar
2 dl grönsaksbuljong (tärning eller fond)
1 msk soltorkade tomater i tub eller tomatpuré
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj tomaterna och dela dem i klyftor. Skala och skiva vitlöken tunt. Lägg tomater och vitlök på ett ugnssäkert fat. Strö över lite salt, mal över peppar och droppa på olja. Sätt in fatet i mitten av ugnen tills tomaterna blivit mjuka och börjar ta färg, 20-25 min. Finfördela resten i matberedare. Värm tomaterna i en kastrull tillsammans med grönsaksbuljong. Smaksätt med soltorkade tomater i tub och salt och peppar. Garnera med tomattärningar och lite basilika.
Maria Dahlquist
2000-08-04
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…