Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Stekt tonfiskkotlett med grönsaker och tomatpesto
4 personer
Tomatpesto:
8 soltorkade tomater, blötlagda eller i olja
4 msk olivolja
6 blad färsk basilika
1 tsk sambal oelek
salt
svartpeppar
200 g aubergine
2 tsk salt
1/2 gul lök
1 liten gul eller röd paprika
200 g zucchini
1 tomat eller 6 cocktailtomater
1 msk olivolja
4 kotletter av färsk tonfisk
olivolja till stekning
Börja med tomatpeston. Om du använder helt torra tomater måste du först blötlägga dem: Häll kokande vatten över tomaterna och låt dem dra i 20-30 minuter. Låt svalna och rinna av.Lägg tomaterna i en matberedare tillsammans med resten av pestoingredienserna. Mixa i 3 minuter till en relativt slät sås. Ställ åt sidan i en övertäckt skål. Tärna auberginen. Lägg den i en sil och strö över saltet. Låt rinna av i 30 minuter. Vänd runt med handen då och då. Spola av saltet och torka noga med en ren kökshandduk. Hacka löken. Skär paprika, zucchini och tomat i lika stora tärningar som auberginen. Hetta upp oljan till grönsakerna. Stek löken i 2 minuter. Lägg i aubergine, paprika och zucchini. Stek under omrörning i ytterligare 3-4 minuter. Blanda i tomaten. Stek i 2 minuter. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp en stor stekpanna. Häll i lite olivolja och stek tonfiskkotletterna på bägge sidor, 2 i taget. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg upp grönsakerna på ett varmt serveringsfat. Lägg över tonfiskkotletterna. Servera med tomatpeston, citron i klyftor och couscous eller ris.
Maria Dahlquist
2005-02-02
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…