Unna dig en Panna Cotta!

Enkelt, fantastiskt gott och variationsmöjligheter i det oändliga. Panna Cotta måste vara den bästa av desserter…

Pannacotta med apelsin och fikon

Ingredienser:
½ l vispgrädde
½ dl rörsocker
½ vaniljstång
2 gelatinblad
4 fikon, skalade och delade i mindre bitar
1 blodapelsin, skal + juice
½ dl rörsocker
2 msk osaltat smör

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp vispgrädden, vaniljstången och sockret och låt vila en stund. Krama ur gelatinbladen och rör ut dem ordentligt i gräddblandningen. Häll upp blandningen i formar eller glas. Kyl!
Smält sockret i stekpannan. Tillsätt fikonen i sockret samt apelsinskalet som strimlats tunt. Tillsätt även apelsinjuicen. Låt allt koka ihop till hälften. Montera i ett par klickar tempererat osaltat smör. Låt allt svalna av ordentligt. Krydda gärna med någon favoritkrydda t.ex. kardemumma, kanel eller stjärnanis.

Chokladpanna cotta

4 dl grädde
75 g socker
1 vaniljstång
100 g vit choklad av bästa kvalitet
2 gelatinblad

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och vaniljstång, häll det över den hackade chokladen och tillsätt gelatinbladen. Häll upp i fina glas eller skålar och sätt in i kylen att stelna cirka 2 timmar.

M Dahlquist
040311

Mer inspiration

Svensk matkultur

Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…

Matkassar med valbara recept

Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…

Världens superfrukt!

Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…