Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
1922 öppnade en konditor Valrhona Chocolaterie i Tain-l´Hermitage i Rhône. Han var missnöjd med utbudet och kvaliteten på choklad. Hans målsättning har varit och är fortfarande, att tillverka och leverera choklad av yppersta kvalitet över hela världen.
Chokladens håller sin höga kvalitettack vare minutiöst urval av kakaobönor på utvalda plantager. Rostning och malning sker i egen regi vilket tar ca 7 dygn. Endast bönorna Forasteros, Criollo samt Trinitari används.
Valrhona har även börjat använda sig av kvalitetsbemärkningen Grand Cru, vilket förtydligar kvalitet, ursprung och äkthet. De tre grand Cruchokladerna är Guanaja, Pur Caraïbe och Manjari. Kakaohalterna ligger på 70%, 66% respektive 64%. Dessutom har man låtit den världskända designern Sonia Rykiel rita förpackningarna till Grand Cruchokladen vilket också är ett led i kvalitetsmarknadsföring.
Maria Dahlquist
2004-09-02
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…