Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Vegetarisk mat är verkligen gott. Här får ni ett par recept från våra medlemmar!
Röd rotsakssoppa
3 rödbetor
1 kålrot
8 potatisar
2 gula lökar
2 dl gröna linser
2 lagerblad
buljongextrakt
1 tsk kummin
2 dl groddade mungbönor
5 dl havrerejuvelac inklusive havret
1 tsk miso
persilja
Havrerejuvelac gör man genom att lägga biologiskt odlad oskalad havre i kallt vatten i en ren glasburk och låta stå i rumstemperatur i ett dygn, därefter i kylskåp i två dygn. Det ska efter detta lukta syrligt som filmjölk, annars har något gått galet.
Tärna rödbetorna, kålroten, potatisarna och skär ringar av löken. Koka allt utom havrerejuvelace, miso och persilja tills rotsakerna är mjuka. Ta av grytan från plattan och vänta till det har slutat koka. Blanda i havrerejuvelac, miso och persilja.
Kinesiska böngroddar
2 msk olja
2 msk hackad salladslök
450 g färska mung- eller sojaböngroddar
2 msk buljong
1/2 tsk salt
1/2 tsk äkta soja
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs salladslök och böngroddar under omrörning 1 minut.Tillsätt buljong, salt och soja. Rör om i en 1 minut och servera
Maria Dahlquist
2000-08-14
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…