Nyheter på hyllan i juni
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Tack alla ni som besökte oss i vår monter på Skånemässan och deltog i vår tävling! Här presenteras de rätta svaren och vinnarna!
De rätta svaren är:
Bouillabaisse är en fisksoppa, en sydfransk sådan.
Gremolata är inte som många trodde en ost utan en färsk kryddblandning som framför allt används på Ossu Buco.
Shiitake fick vi många förslag på vad det kunde vara, allt från en wokgryta till en asiatisk insekt… Det är en svamp!
Daoviner görs i Portugal och är landets mest kända vin.
Sista frågan handlade om Matklubben, svaret är att man erhåller 50 kr att handla för i shoppen när man registrerar sig som medlem.
GRATTIS! Ni har vunnit kokböcker!
Ingela Ekdahl, Södra Sandby
Christel Lönnmarker, Malmö
Olle Thunström, Bunkeflostrand
Anders Melin, Kristianstad
Åsa Juvin, Vellinge
Välkomna nästa vecka att besöka oss på Bok- & Biblioteksmässan i Göteborg, 14-17 september!
Maria Dahlquist
2000-09-04
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.
”Mycket vin med guldkant för pengarna” – årgångsvin från Toscana för 99 kr.
Dags att woka nudlar, steka ris eller hacka chili med inspiration från det asiatiska köket? Då föreslår vi att du serverar ett fruktigt vitt.
Frasig smörstekt torsk med citronsmör och färskpotatis – enklare och lyxigare blir det knappt en fredagkväll! I glaset väljer vi ett friskt och elegant…
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…