Wilhelminafinalisterna klara

Årets Wilhelmina är en tävling för proffessionella kvinnliga kockar. Den instiftades för 5 år sedan för att lyfta fram den kvinnliga kompetensen i landets restauranger och storhushåll. Tävlingen har lånat namn av Wilhelmina Skogh (1850-1926) som gjorde sig ett namn i branschen då hon öppnade och drev järnvägs- och turisthotell i Mellansverige.
Wilhelmina Skogh lät uppföra Villa Foresta på Lidingö, som nu är hotell- och konferensanläggning, samt även plats för tävlingen.
Till final i år gick: Ulrika Forsell från 28 + i Göteborg, Anna Löfgren från Håfveruds herrgård, Anna Lindgren från Fond och Jeanette Karlsson från Grythyttan.
De 7 semifinalisterna lagade under 3 timmar upp sina spännandetävlingsrätter av lamm på Svenska Gastronomiska Institutet i Stockholm.

Hårdträning som gäller
Nu gäller träning och åter träning för tjejerna inför slutkampen den 5 september på Foresta. Först måste de dock låta inspirationen flöda och skapa två nya finalrecept, en varmrätt och en dessert. I varmrätten skall ingå Kronkotlett Piggham Utvald eller Biffrad Menu. Dessutom skall både varm- och efterrätt innehålla någon av följande mejeriprodukter: matlagningsyoghurt, crème fraiche paprika & chili, kesella, Kvibille Hallands Ädel eller Kvibille Cheddar Special.
Jag kommer tillbaka efter finalen och berättar hur det gått!
Du kan läsa mer om tävlingen och se recepten på http://www.wilhelmina.nu/

Margareta Schildt-Landgren
2000-05-29

Mer inspiration

Svensk matkultur

Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influenser från andra delar av världen. Kultur är något som människor i ett…

Matkassar med valbara recept

Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte…

Världens superfrukt!

Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp! Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder…