Ajvar- och chorizopizza

Kombinationen ajvar, keso och chorizo gör sig utmärkt på pizza! Med stora pitabröd blir bottnen tunn och knaprig. Prova också gärna med små tunnbröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 orientaliska, stora pitabröd
  • 2 dl ajvar relish
  • 250 g keso
  • 20 svarta oliver med kärna, gärna Kalamata
  • 2 msk torkad oregano
  • 80 g chorizokorvar alt salami, tunt skivad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250º. Lägg bröden på två plåtar. Bred på ajvar relish i ett tunt lager. Fördela keso och oliver ovanpå. Strö på rikligt med oregano. Grädda 5-10 minuter.
  2. Lägg chorizoskivorna på de nygräddade pizzorna. Strö över lite oregano.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…