Sund pizza med lyxtuch

Grundpizzan kan varieras från budget till "lyx" genom att variera toppingen men i nedanstående förslag väljer jag "lyx" även om toppingen endast kostade knappt 100kr för två personer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pizzabotten:
  • Gräddning 1:
  • 200 g rå blomkål
  • ½ dl riven parmesan
  • ½ dl mozzarella
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ tsk chiliflakes
  • 2 msk mandelmjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • Gräddning 2:
  • 230 g pineapple salsa på burk
  • ½ dl riven parmesan
  • ½ dl mozzarella
  • Topping per pizza:
  • Ruccola, en näve
  • 2 skivade körsbärstomater
  • 4 skivor tryffelsalami
  • 2 skivor skinka gran serrano 18 mån
  • 3 skivor pecorino Moliterno al Tartufo

Gör så här

  1. Riv blomkålen till risstorlek och koka det i micro 4 min på full effekt.
  2. Häll av vattnet i finmaskigt durkslag, pressa ur överskottsvattnet.
  3. Blanda övriga ingredienser under rubriken gräddning 1, tillsätt blomkålsriset, blanda och platta ut två bottnar.
  4. Grädda 8-10 min i 230 grader till fin färg och lite knapriga kanter.
  5. Häll på salsan och toppa med den resterande osten.
  6. Grädda ytterligare en stund så osten börjar få färg.
  7. Ta ut bottnarna och lägg på var sin tallrik.
  8. Lägg på toppingen och njut!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…