Brännvin – Gammeldansk Bitter

Lägger ut några egenkryddade brännvinssorter här. Ett gammalt beprövat ...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 cl okryddat brännvin
  • 5 st nejlikor
  • 20 st Sötmandlar
  • 1 st Bittermandel
  • 1 vaniljstång
  • 4 hela kardemummor
  • 10 st svartpepparkorn
  • 15 st kryddpepparkorn
  • 1 st muskotnöt

Gör så här

  1. Krossa alla kryddorna i en mortel, krossa grovt inte finkrossat. Lägg alla kryddorna i brännvinet
  2. Låt stå minst en vecka
  3. Sila av och låt stå ytterligare några veckor.
  4. Dekantera för att få bort bottensatsen.
  5. Servera kyld, ej frostig.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…